Trainingsstages

Trainingsstages zijn essentieel voor je ontwikkeling als wedstrijdjudoka. Op een stage heb je de kans om een paar dagen lang randori te maken met een ruime keuze aan trainingspartners. Trainingsstages zijn ideaal om conditioneel en mentaal in vorm te komen. TopJudo Amsterdam biedt voor alle judoka’s -15 en ouder jaarlijks een tweetal trainingsstages aan, bij de start van het seizoen om weer in het ritme te komen en in de kerstvakantie ter voorbereiding op de belangrijkste wedstrijdfase van het jaar. Daarnaast nemen we met kleinere selecties ook ieder seizoen deel aan een aantal buitenlandse trainingsstages, die vaak aansluitend op grote toernooien worden georganiseerd.

tcgroningen

Voor- en nabesprekingen

Op trainingsstages houden we bij elke training een korte voor- en nabespreking. Voor de voorbespreking verwachten we judoka’s altijd 15 minuten voor aanvang omgekleed en wel aanwezig op de judomat. We hanteren deze tijden heel strict; ben je te laat voor de voorbespreking dan kun je mogelijk niet deelnamen aan de training.

Eten en rusten

Een trainingsstages vergt veel van lijf en leden. Het is daarom extra belangrijk om goed te eten en voldoende te rusten. Wij gaan er vanuit dat judoka’s die op een serieuze manier met hun sport bezig zijn, hier een zekere mate van zelfstandigheid in vertonen. Uiteraard zien wij hier wel op toe en waar nodig grijpen wij in. Nachtbrakers die ‘s ochtends als een oude krant op de mat staan en/of andere judoka’s uit hun slaap houden, zijn overgeleverd aan de toorn van de begeleidende coaches…

Paklijst trainingsstages

  • Huiswerk! Tussen de trainingen is doorgaans genoeg tijd om in alle rust aan school te werken.
  • Minimaal twee judopakken, zodat er altijd een bezweet pak kan uithangen.
  • Kledinghangers om je pakken uit te hangen.
  • Een schrift of boekje plus pen, om eigen leerpunten uit de trainingen te noteren.
  • Ook voor de heren kunnen rashguards of t-shirts voor onder je pak prettig zijn wanneer je last krijgt van schuur / schaafplekken.
  • Eigen EHBO benodigdheden (in ieder geval eigen tape en pleisters).
  • Voor tijdens de trainingen raden we isotone dorstlessers aan.
  • Het meebrengen van waardevolle spullen is op eigen risico.
  • Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat de judoka’s met tassen vol snoepgoed naar trainingsstages afreizen. Wij verzoeken de ouders om hierop toe te zien.

Speciale eetwensen

Heb je speciale eetwensen (zoals vegetarisch / halal / glutenvrij) geef dit dan direct bij je aanmelding voor de trainingsstage door.