Voortgezet onderwijs & judo

TopJudo Amstedam wilt judoka’s helpen ontwikkelen van talent naar toppers. Het voortgezet onderwijs is hierin een kritieke fase: als jij het maximale uit je judotalent wilt halen dan zal je in deze periode vele trainingsuren moeten maken, wat alleen mogelijk is als je dit weet te combineren met goede prestaties op school. Op het Calandlyceum in Amsterdam is dit mogelijk en kan er zelfs extra getraind worden onder schooltijd.

Topsport Talentschool Calandlyceum

Het Calandlyceum is de enige topsporttalentschool (voorheen LOOT-school) van Amsterdam en is volledig ingesteld op jonge sporttalenten met drukke schema’s en volle dagen. Judotalenten van het Calandlyceum krijgen twee ochtenden extra judotrainingen aangeboden, waarin de nadruk ligt op technische ontwikkeling. Deze trainingen worden gegeven door RTC trainer Kai Krabben en vinden plaats in de dojo van het Caland Sportcentrum, dat naast de school zelf staat.

Het Calandlyceum heeft een aparte topsportbrugklas waar gewerkt wordt volgens het systeem van Gepersonaliseerd Digitaal Leren. De leerlingen krijgen zoveel mogelijk onderwijs op maat aangeboden met behulp van de iPad. De topsportbrugklas heeft een eigen lokaal en een eigen team van leraren. Vaste, klassikale lesuren zijn van 10.30 tot 14.15 uur, daarvoor en daarna hebben de leerlingen tijd en ruimte voor hun sport. Hebben ze op die momenten geen training, dan zijn er verplichte studie-uren.

> Meer informatie over Topsport Talentschool Calandlyceum


De judoselectie van het Calandlyceum traint twee ochtenden per week in de dojo van het Caland sportcentrum.