Blessurepreventie en -herstel

Om de top te halen moet een judoka veel en hard trainen. Naast judotraining helpt aanvullende fysieke training om je sterker te maken en daarmee blessures te voorkomen. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan dan is goede sportmedische begeleiding cruciaal om zo snel mogelijk weer op de mat te staan.

Om judoka’s zowel met als zonder blessures optimaal te kunnen begeleiden op fysiek vlak, heeft TopJudo Amsterdam een team van professionals samengebracht die onze judoka’s op fysiek gebied ondersteunen. Samen met hen hebben wij een protocol opgesteld voor zowel preventie als herstel van blessures. Dit protocol beschrijft welke fysieke begeleiding TopJudo Amsterdam faciliteert zowel voor judoka’s met als zonder blessure. We beschrijven welke hulp judoka’s kunnen verwachten van TopJudo Amsterdam, maar ook wat jouw eigen verantwoordelijkheden zijn om zo goed mogelijk te herstellen van blessures en om (nieuwe) blessures te voorkomen.


Lees het document “Protocol blessures – preventie en herstel” van TopJudo AmsterdamJudotraining, fysieke training en blessurebehandeling allemaal onder één dak.