Voor de -15 selectie vonden in februari en maart  de langverwachte piekmomenten van het seizoen plaats. Te beginnen met de Noord-Hollandse kampioenschappen op 28 februari in Beverwijk, waar maar liefst elf judoka’s zich kwalificeerden voor de Nederlandse kampioenschappen. Kampioen werden Gina Vorzillo, Rosa Roord, Mika Spoelstra en Martijn Visser. Zilver was er voor Gabriel Melendez en Lisanne Stom. Brons wonnen Arwen Ruijsendaal, Saloua Benaali, Giolina Kolff, Cathaleeya van Keulen en Tiemo Karssen. Maar ook van alle judoka’s die buiten het erepodium eindigden hebben we enorm kunnen genieten, niet alleen op het DK maar ook in de periode daaraan voorafgaand waarin er door de hele groep knoerthard getraind is.

Bovengenoemd elftal mocht twee weken later op 12 maart aantreden op het Nederlands Kampioenschap. Ook hier lieten de TJA deelnemers van zich horen; alle judoka’s wisten minimaal één winstpartij neer te zetten en vier judoka’s mochten uiteindelijk strijden om een medaille. Giolina Kolff verloor helaas de strijd om brons en behaalde dus een prachtige 5e plaats op haar eerste NK. Gina Vorzillo, Lisanne Stom en Martijn Visser wisten allen wel de “kleine finale” te winnen; driemaal brons dus voor TJA!

Uiteraard hebben we deze topprestaties niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de week na het NK werd het bronzen drietal bij de training op de ALO in het zonnetje gezet. Namens het bestuur van TopJudo Amsterdam sprak Pieter Roos hen lovend toe ten overstaan van een grote groep judoka’s en ouders. Een bloemetje mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken!

10168229_1043421472371396_2485871666656846166_n

medals

Boven: het bronzen drietal op het NK in Apeldoorn. Onder: Huldiging van de medaillewinnaars van het NK -15 jaar op de ALO.

Topprestaties Noord-Hollandse / Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar