In de voorbereiding op de districtskampioenschappen, is de -15 selectie op 5 februari afgereisd naar Osnabrück in Duitsland om daar deel te nemen aan de Crocodiles Cup en aansluitende trainingsstage. Alweer enige tijd geleden dus, maar aangezien het zo’n geslaagd weekend was willen we jullie dit verslag toch niet onthouden.

krokodillen

Het toernooi bleek vooral een goede les in stressbestendigheid. Grote drommen mensen om de wedstrijdmatten heen, onduidelijke oproepen in een vreemde taal en daarnaast ook nog eens andere wedstrijdregels dan in Nederland (worpen op de knieën en pakking in de nek zijn in Duitsland niet toegestaan; op de grond zijn wurgingen verboden maar mogen armklemmen weer wel). Dit leverde de nodige hectiek op maar de judoka’s wisten zich daarin goed staande te houden. De jongere garde vocht hard maar kon weinig potten breken. De oudere en meer ervaren judoka’s verdedigden met verve de Amsterdamse eer en sleepten in totaal vijfmaal eremetaal binnen. Giolina Kolff en Martijn Visser kroonden zich ongeslagen kampioen; Cathaleeya van Keulen, Gina Vorzillo en Rosa Roord gingen met brons aan de haal. Ook Mike Spoelstra en Nico Staal veroverde een plek in de annalen met respectievelijk een 5e en 7e plaats.

Na een lange wedstrijddag was het snel terug naar de jeugdherberg voor het avondeten en daarna op tijd naar bed, want de volgende dag stonden er nog twee pittige randori-trainingen op het programma. Die werd goed gestart door de TJA judoka’s met een luide vertolking van de Amsterdamse klassieker “Bloed, zweet en tranen” tijdens de warming-up. Dat bleek een voorbode van de rest van de dag want er moest flink gebikkeld worden in de trainingen. Aan het eind van de middag konden de judoka’s nog maar net hun boeltje bij elkaar rapen en tot aan de auto slepen, waar velen al voor het passeren van bordje van de stadsgrens in dromenland beland waren. Uiteraard om direct de batterij weer op te laden, want de volgende avond stonden alle onze judoka’s gewoon weer op de mat op de ALO om de weg naar het Noord-Hollands kampioenschap voort te zetten. Die weg eindigt op 28 februari in Beverwijk, waar de startbewijzen voor het NK -15 jaar worden verdeeld.

Complimenten aan de groep voor de inzet en het gedrag in Osnabrück zowel op als buiten de mat. Jullie hebben je keurig gedragen, de sfeer was uitermate goed en er is twee dagen keihard geknokt op de Duitse tatami’s. Speciale dank gaat uit naar de ouders die zich hebben ingezet in de begeleiding en organisatie om van dit weekend een succes te maken, in het bijzonder Joost Spoelstra en Fons Blankendaal die hierbij het voortouw hebben genomen.

Krokodillenweekend -15