Op zondag 26 juni zijn de eerste onderlinge TopJudo Amsterdam kampioenschappen gehouden. In relatief korte tijd is er met een grote groep vrijwilligers hard aan getrokken om dit toernooi van de grond te krijgen, en niet zonder resultaat. Meer dan 100 Amsterdamse wedstrijdjudoka’s in de leeftijden -10 / -12 / -15 jaar stonden er op de tatami in de prachtige SportXperience Amsterdam. Mede omdat de judoka’s niet gecoacht werden, hing er een rustige en sportieve sfeer in de zaal – al was de strijd op de matten er niet minder om, want de titel TJA kampioen bleek deze eerste editie toch al direct felbegeerd.

Niet alleen voor de judoka’s was het een spannend toernooi. De oudere judoka’s die twee maanden geleden waren geslaagd voor de cursus clubscheidsrechter, mochten voor het eerst als arbiter optreden bij een echt toernooi. Dat was voor velen nog wel wat onwennig, maar mede dankzij de hulp van onze officiële JBN scheidsrechters Richard Gorissen, Bert Dollé, Cees Sleeuwe en Peter Vleerbos groeiden zij gedurende het toernooi zichtbaar in hun rol.

Tot slot was het ook voor ons als organisatie best spannend deze eerste editie. Ruimte voor verbetering is er altijd, maar wij kijken met trots terug op een geslaagd toernooi waar volgend jaar zeker een vervolg op gaat komen. Een woord van dank is meer dan op zijn plaats voor alle vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt: Fons Blankendaal (zaalindeling), Steven Shukrula (catering+prijzen), Johan Slof (arbitrage), John van der Kamp, Laurian Kappert, Kai Krabben (wedstrijdleiding), Pieter Roos (spreekstalmeester), Judith Schepers, Jelle de Boer (weging), Vincent Wolfs (Catering), Olof Stom (fotograaf), Robert Starreveld, Wilma Raaijmakers, Abdelhak Mouktadibillah (gemeente Amsterdam / EHBO), Fred Aronson (Turnace) en last but not least alle ouders en judoka’s die hebben geholpen met matten leggen, als tafelaar / scheidsrechter en bij het opruimen. Daarnaast bedanken wij Bob Brilman / SportXperience Amsterdam dat we gebruik mochten maken van de locatie en ook nog eens een gedeelte van de catering gesponsord kregen. Enorm bedankt!

Voor de uitslagen van het toernooi klik hier:

Uitslagen 1e TopJudo Amsterdam Kampioenschappen

De podiumfoto’s zijn te bekijken via onze Facebook pagina:

Facebook pagina TopJudo Amsterdam

Nog meer foto’s met dank aan Olof Stom zijn hier te vinden:

Foto’s 1e TJA Kampioenschappen

 

TJAkamp2016groep1

TJAkamp2016groep2

 

1e TopJudo Amsterdam Kampioenschappen groot succes