TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Op Papendal

Afgelopen zaterdag deed een groep -15 judoka's onder leiding van juf Maria mee aan de Landelijke RTC dag -15. Tijdens deze dag maakte de judoka's mee hoe het is om op Papendal te wonen en te trainen.

Op zondag was de de beurt aan de -18 judoka's die samen met hun leeftijdgenoten van de 4 andere RTC's gezamenlijk een harde randortraining maakten.

Op naar een nieuwe trainingsweek!
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Residentietoernooi Den Haag

Dit weekend vond in Den Haag het internationale Residentoernooi plaats. Voor de -17 een meetmoment en voor de rest een eerste serieuze test t.o.v. onze concurrenten in de rest van het land.

Op zaterdag was het de beurt aan de -15 waar goed werd gejudoed en 🥇werd gepakt door Kaya Pannegieter en 🥈voor Sophie Mollink. Kiki Jacobs kwam net iets te kort en werd vijfde. Ook de rest van de -15 deed het erg goed en wonnen allemaal verschillende wedstrijden, maar helaas kwamen zij niet in de buurt van het podium. Aan het eind van de dag was het de beurt aan de judoveteranen van TJA de +17. Tijdens deze reunie maakte menig oud TJA kanjer zijn of haar rentree (al dan niet ivm een blessure. Ze waren het duidelijk niet verleerd en iedereen won een of meerdere wedstrijden en om dit te vieren werd gezamenlijk daarna ook nog even de plaatselijke chinees overvallen.

Op zondag mocht de -17 aantreden voor hun 1e meetmoment. Met poules van soms meer dan vijftig deelnemers was het een zware veldslag en moest iedereen aan de bak. Gabriel Melendez pakte in een van de grote poules knap een 🥉en ligt daarmee goed op koers. Jona Visser en Mirthe Mollink waren goed op weg naar de prijzen met vele gewonnen wedstrijden en prachtige punten moesten zij in de strijd om het brons de eer aan de ander laten en werden dus beiden net vijfde. Voor beide net geen eremetaal, maar wel een knappe prestatie.

Mika Leijsner won haar eerste pot makkelijk, maar verloor daarna van de latere kampioen. Haar inhaal race via de herkansingen zag zij (naar verschillende winst potten kort achter elkaar) in de herkansingsfinale tot een eind komen toen ze haar tanden stukbeet op een taaie tegenstander. Resultaat: zevende. Michael en Tiemo judoede goed en wonnen beiden verschillende potten, maar in een poule met 70 deelnemers kwamen ze hiermee niet verder dan een plek rond de beste 15. Voor Bowy was de dag een mooie ervaring.

Iedereen hard gestreden, we nemen de leerlunten weer mee. Op naar de komende periode 💪
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Boschebollen&Klompen richting TJA

Vandaag vond het Klompentoernooi plaats in Brabant. Een klein groepje -18 judoka's deed mee en nam de beroemde Boschebollen en Klompjes mee naar de Randstad. Jona Visser werd knap kampioen. Mirthe Mollink scoorde een mooie ippon die vast werd gelegd op camera en werd tweede. Tiemo en Gabriel werden derde.

Alex bedankt voor het coachen en judoka's gefeliciteerd met jullie prijs.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
In verband met de herfstvakantie gisteren geen judo, maar worstelen bij onze buren van AAC Hercules. Worstelen, dat is dus net judo maar dan anders! Ruudy en alle anderen van Hercules bedankt voor de gastvrijheid, we hebben er weer van genoten.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Succes in Slovenie⛩🥋

Afgelopen week heeft een groep judoka's deel genomen aan de het Koroska open judotoernooi en Trainijgsstage samen met de judoka's van RTC Noord West.

Het Koroska open staat bekend als groot internationaal toernooi vergelijkbaar met een europa cup toernooi. Dit komt oa door de deelnemers uit veel landen in oost en centraal europa.

Met deelnemers uit: Italie, Oosterijk, Duitsland, Georgie, Slovenie, Kroatie, Kosovo, Macedonie, Ukraine, Rusland, Kazachstan en Azerbedjan kregen omze judoka's in hun wedstrijden vooral te maken met veel verschillende judostijlen. Dat dit ze wel lag bleek uit het resultaat. Op zaterdag deden Mika en Noah beide mee met de -18 in poules van soms meer dan 40 deelnemers werd Noah knap 9e en Mika 7e. Op zondag deden Michael, Noah, Mika en Mirthe ook nog mee met de -16. Hier ging het zelfs nog beter en judoede iedereen opnieuw in ieder geval meer dan 3 wedstrijden. Noah en Michael gingen hierbij helaas strijdend ten onder terwijl Mirthe en Mika knap🥉werden💪💪💪

Na het toernooi hebben deze 4 strijders nog deel genomen aan een super leerzaam trainingskamp. Niet alleen was dit een mooie voorbereiding op de komende meetmomenten, maar daarnaast werd goed duidelijk wat er nodig was in het europese topjudo.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Goeie groep, goeie sfeer, op naar Slovenië en de andere grote toernooien.