TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
🏆🏆🏆🏆🏆 NH kampioenen🥋⛩

Vandaag was het tijd voor de districtskampioenschappen -15 in het Nou Camp van onze regio: ⛩De Walvis in Beverwijk⛩ Dat het geen makkelijke opgave zou worden om je tijdens deze kampioenschappen, die gelden als voorronde voor de Nederlandsekampioenschappen te plaatsen, stond bij voorbaat vast. De poules met soms meer dan 20 judoka's zorgden voor een ware veldslag en prachtige wedstrijden met soms onverwachte resultaten.

Stuk voor stuk streden alle judoka's voor wat ze waard waren. Luid aangemoedigd door de in grote getale aanwezige supporters. Hierbij lukte het de een, door boven zich zelf uit te stijgen, een heroische prestatie te leveren, terwijl een ander met een zelfde vechtlust strijdend ten onder ging. Toen de stofwolken van het slagveld waren neergedaald hadden zich maar liefst negen judoka's geplaatst voor de Nederlandsekampioenschappen die op zaterdag 6 april plaatsvinden in Leek.

🏆Madeleine Kok, Sophie Mollink, Mirthe Mollink, Wessel de Graaf en Michael Fish hadden een super dag en zagen hun inspanningen beloont met 🥇 en mogen zich vanaf heden Noord Hollandskampioen noemen. Ook Kaya Pannegieter, Midas van Huijstee, Arseny Eskander en Tijmen de Hen leverden als eerste en tweede jaars een mooie prestatie door zich naar het 🥉te knokken.

Zowel deze medaille winnaars als de andere die net naast het eremetaal grepen lieten zien tot mooie dingen in staat te zijn. Ondanks dat er voor sommige teleurstelling was over het resultaat laat het grote aantal vijfde plaatsen zien dat dat ook deze judoka's erg dicht in de buurt zitten. Ga dus vooral zo door en blijf je ontwikkelen, want van tegenslag worden we alleen maar sterker.

Alle judoka's die zich hebben geplaatst van harte gefeliciteerd en succes op het NK.

Alex, Maria, Youri, Bas, Pieter (en Kai) dank voor de support!
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Behalve bloed, zweet en tranen kost topsport ook een aardige duit. (de ouders van) Emiel Jaring kunnen daarover meepraten. Daarom hebben zij een stichting opgezet inclusief een mooie website. Voor iedereen die Emiel een steuntje in de rug wilt geven en/of het leuk vindt om de laatste ontwikkelingen in de judocarrière van Emiel te volgen ga naar:

https://www.stichting-emieljaringjudo.nl/
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Vanavond werd onze kersvers Nederland Kampioen Gabriel gehuldigd. Namens het bestuur van TopJudo Amsterdam stak Pieter Roos zijn befaamde loftrompet. Uiteraard over Gabriel zelf, maar ook over al zijn trainingsmaatjes en begeleiders op en om de mat. Want kampioen worden doe je zelf, maar niet alleen!

Een mooie inspiratie voor de -15 judoka’s die zondag mogen strijden om NK kwalificatie. Voor iedereen die de onzen wilt komen aanmoedigen, de wedstrijden starten om 10 uur. Uiteraard in het judomekka van Noord-Holland de Walvis in Beverwijk.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Daags nadat Gabriel de Nederlandse titel behaalde stonden coaches Youri en Alex “gewoon” weer met de -15 selectie in zomaar een sporthal onder de rivieren, dit keer geflankeerd door assistent-coach Jelle. Op de Open West-Brabantse werd de nodige strijd gestreden. De volgende judoka’s namen een medaille mee terug uit Wouw, dat overigens de afgelopen weken beter bekend stond Paplaand:

🥇Wessel
🥈Arseny, Kiki
🥉Michael, Midas
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
⛩NK -18: 🏆Gabriel Melendez 🏆KAMPIOEN VAN NEDERLAND

Afgelopen zaterdag (9 maart) vonden de Nederlandse Kampioenschappen -18 plaats in Den Haag. Na een goede voorbereiding waarin door onze hele selectie goed en hard werd getraind hadden maar liefst 11 van onze judoka's zich geplaatst. Meer dan ooit te voren en daarmee dus al een prestatie op zich. Aangezien Nyssa helaas nog niet voldoende herstelt bleek te zijn van een blessure betraden uiteindelijk 10 Amsterdamse judoka's de tatami luidt aangemoedigd door de rest van onze -15/-18 en -21 selectie beloofde het een mooie dag te worden, (en dat werd het). Want maar liefst 5 judoka's knokten zich bij de beste 7 van Nederland.

Onder aanvoering van Gabriel Melendez begon de ochtend groep aan haar warming up. Kort en bondig gaf Gabriel commando's die de rest van de groep vervolgens uitvoerde. Duidelijk was dat deze groep sporters naar het NK gekomen was met een doel. De eerste wedstrijden tijdens een Nederlandskampioenschap zijn altijd lastig, ook al is de voorbereiding nog zo goed het omgaan met spanning blijft een uidaging. Ook aan Gabriel is duidelijk te zien dat nog niet alles wat hij in zijn hoofd heeft ook wil lukken, ondanks dat weet hij toch de eerste en tweede ronde te winnen. Ook de kwartfinale weet hij naar zijn hand te zetten waardoor hij zich mag opmaken voor de halve finale tegen Boris. Beide judoka's trainen samen op het RTC en kennen elkaar daardoor goed. Doordat beide judoka's elkaar zo goed kennen wordt het een verschrikelijk spannende wedstrijd die de hele zaal in extase brengt. Beide judoka's judoen aanvallend en doen daarmee niks voor elkaar onder het tempo ligt moordend hoog wat de wedstrijd een genot maakt voor de onpartijdige toeschouwer. Gabriel, luid aangemoedigd door alles wat ook maar een beetje Amsterdams is blijft zijn tegenstander onder druk zetten en wint de wedstrijd uiteindelijk op de grond: naar de finale! Ook de finale wordt een heroische strijd waarin Gabriel laat zien fitter en slimmer te zijn dan zijn tegenstander en met wazari wint hij deze pot: KAMPIOEN VAN NEDERLAND. ⛩🏆

Buiten Gabriel was er nog veel meer moois te melden. Noah Shukrula had een goede dag waarin hij met mooi en aanvallend judo ronde na ronde wist te winnen. Helaas kwam hij in het zich van de finish nog iets te kort en greep hij net naast een bronze plak. Ook de 14 jarige Mirthe Mollink liet zien niet onder te hoeven doen voor haar veel oudere tegenstanders zowel staand als op de grond was ze menig tegenstander de baas. Door een ongelulkige move zag ook zijn helaas het brons aan zich voorbijgaan, maar net als Noah mag zij erg trots zijn op haar plek bij de beste vijf van Nederland.
Ook Mika Leijsner en Martijn Visser hadden een goed toernooi met verlies in hun herkansingsfinale en daarmee een plek in de top 7 lieten zij zich ook gelden.
De rest streed dapper, maar kwam vandaag helaas niet in de buurt van het eremetaal.

Al met al dus een prachtige dag waarbij we niet alleen lieten zien judoend de aansluiting met de Top van Nederland gevonden te hebben, maar juist ook qua teambuilding, sfeer en beleving.

Maria, Youri, Justin, Alex, Kai en Pieter dank voor het coachen.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Morgen komen tien TJA judoka’s in actie op de NK -18 in Den Haag. Kom jij ze ook aanmoedigen? Zie de link voor alle info en tijden.