TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
TJA succesvol🏆🏆🥋in de regio⛩

Afgelopen zaterdag en zondag trokken onze judoka's opnieuw het land in om zich te meten met hun leeftijdsgenootjes, ditmaal naar het zuiden (Zuid-Holland en Noord-Braban) om te judoen op de immer sterk bezette judotoernooien in Bodegraven en Gemert.
Het werd weer een enerverend weekendje met alles wat deze eeuwe oude krijgskunst zo mooi maakt: vreugde, verdriet, vallen en weer opstaan, passie, vechtlust, Rennen van mat maar mat, niet werkende computersystemen, Kiki die een tv kapot maakte en heel, heel, heel veel ippons. Kortom zowel voor coaches als judoka's een weekend om niet snel te vergeten.

De uitslagen:
Goederaadtoernooi (in Bodgraven):
🥇Tom van Espelo, Thijs Jacobs, Indy Pannengieter, Angelina Lazeri,
🥈Xander Polman, Wessel de Graaf, Dede Mollema, Millo Pollack, Boris Varadinov, Ryugo Verner
🥉Farouk el Oufrir; Thalia Perrakiris, Storm de Ridder, Shakti Goudswaard, Jonathan Fish,

Gemerttoernooi (in Gemert):
🥇Sophie Mollink, Kaya Pannengieter
🥈Xanne van Lijf
🥉Kiki Jacobs, Angelo Eskander,
Noah Shukrula, Jona Visser, Michael Fish.

Coaches: Justin, Nico, Owen, Iwan, Maria, Alex en Pieter weer bedankt.
#Kano #prachtigesport
#Eenteameentaak #youwinsomeyouloosesome
#leukehobbydatjudo #itisalwaysippontime
#morgenweereennieuwejudoweek
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam heeft een bericht gedeeld.
Woensdag 29 januari open training + voorlichting over de Topsportbrugklas op het Calandlyceum
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Big medals 🥇🥈🥉op Dutch Open⚡️

Vandaag stond het sterkste jeugdtoernooi van Nederland op het programma: de Dutch Open Espoir. Met 1700 deelnemers uit 20 landen verdeeld over 2 dagen is dit toernooi niet alleen kwalitatief erg sterk bezet maar ook qua aantal deelnemers mag dit toernooi indrukwekkend worden genoemd. In de ochtend was het de beurt aan de -18: Nico, Noah, Senne, Gabriel, Jona, Michael en Tiemo. In poules van soms meer dan 85 judoka's kwamen onze judoka's, ondanks verschillende winstpotten, niet verder dan een top 10 notering voor Gabriel en Senne. Helaas dus geen prijzen.

Daarna was het de beurt aan de -15: Kaya, Kiki, Sophie, Summer en Xanne. Een ding viel op bij allen: ze hielden hun hoofd koel en kwamen om potten te pakken! Zo pakte Summer onder andere twee partijen winst met een prachtige ko-uchi-makikomi. Ging Kiki ging goed van start met een combinatie naar een beenhaak en heeft Sophie onder andere prachtig werk in ne-waza laten zien. Ook Xanne en Kaya lieten mooie winstpotten zien. De inzet werd dan ook beloond met maar liefst 3 prijzen.

Ook Summer en Tijmen (die op zondag moest judoen) streden voor wat ze waard waren, maar moesten in de strijd om het brons hun meerdere erkennen.

Uitslagen Espoir 2020
🥇Kaya
🥈Kiki
🥉Sophie
Ook Summer en Tijmen 5e, Xanne 7e, Gabriel en Senne 9e kwamen in de buurt van de prijzen.

Judoka's gefeliciteerd met deze prijzen. Alex, Pieter en Maria bedankt voor het coachen.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam heeft de omslagfoto bijgewerkt.
TopJudo Amsterdam
TopJudo Amsterdam
Het rode leger begint 2020 goed⚡️💪

Net als voorgaande jaren staat de start van een nieuw kalenderjaar traditioneel in het teken van een optimale fysieke en geestelijke voorbereiding om de wedstrijdperiode en teambuilding.
Daarom reisde ook dit jaar het Amsterdamse leger met hun rode broeken (met dank aan Nico die hemel en aarde bewoog om ze op tijd bij ons te krijgen) weer af naar het zuiden, voor het trainingskamp in Koksijde (Belgie).

Ook deze editie was weer erg sterk bezet met ruim 650 judoka's afkomstig uit NL, België, Duitsland, Frankrijk, Israel, Luxemburg, Engeland en de Verenigde Staten. Tijdens de driedagen durende judo stages werden meer dan 35 randori's gedraaid verdeeld over 4 trainingen. Met een lach en een traan, heel veel zweet (en af en toe wat bloed) is er weer een hoop geleerd, zowel op technisch en tactisch gebied maar natuurlijk ook over vallen en opstaan.
Kortom een goede voorbereiding op hopelijk een mooi judojaar.

Dank aan het coach team: Youri, Maria, Alex, Bas, Justin, Pieter en onze fysiotherapeut Morena Stevens die de judoka's met raad en daad hebben bijgestaan. Tot slot dank aan Roeland de Croo en zijn team van Koksijde die op alle fronten weer een geweldige organisatie hebben neergezet.
#itisalwaysippontime #howhigh #samenisnietalleen #redarmy #alsjedoetwatjedeed